

1 Spring Street Melbourne Victoria 3000 GPO Box 2392 Melbourne, Victoria 3001 Telephone (03) 8392 5115

18 March 2021

As addressed

**Dear Submitter** 

### Melbourne Planning Scheme Amendment C278 – Updated Timetable (v12)

Please find attached an updated Timetable (version 12). The Panel will now sit on an additional day on Friday 26 March (Day 12) to allow for remaining evidence and submissions from the University of Melbourne. Andavol Pty Ltd and MAB Corporation Pty Ltd have also advised the Panel that they will no longer be making presentations at the hearing. These changes are highlighted.

### **Details for the Hearing**

As previously advised, the Hearing will be held via video conference using MS Teams. You can access the hearing here (or using the same link found at the top of the Hearing Timetable):

### Join the Melbourne C278 Hearing

If you have questions, please contact Chris Brennan, Project Officer of Planning Panels Victoria on planning.panels@delwp.vic.gov.au.

Yours sincerely,

Sarah Carlisle Panel Chair

Privacy Statement Any personal information about you or a third party in your correspondence will be protected under the provisions of the Privacy and Data Protection Act 2014. It will only be used or disclosed to appropriate Ministerial, Statutory Authority, or departmental staff in regard to the purpose for which it was provided, unless required or authorised by law. Enquiries about access to information about you held by the Department should be directed to the Privacy Coordinator, Department of Environment, Land, Water and Planning FERE FOL East Melbourne, Victoria 8002



Melbourne Planning Scheme Amendment C278

Day 1: Tuesday 9	March 2021		
Via video conference	- Join the Melbourne C278 Hearing		
Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters Confirmation that all material has been properly circulated		15 mins
10.15am – 4.00pm	Melbourne City Council represented by Susan Brennan SC and Jordan Wright of Counsel, with Jill Cairnes		7 days
	with presentations from:		
	<ul> <li>Andy Fergus, former council officer - strategic overview</li> </ul>		
	<ul> <li>Dan Smith, former council officer - GIS and modelling</li> </ul>		
	<ul> <li>David Callow, current council officer - ecology</li> </ul>		
	calling the following expert evidence:		
	<ul> <li>Strategic planning and urban design from Leanne Hodyl of Hodyl + Co</li> </ul>		
	<ul> <li>Open space planning from Joanna</li> <li>Thompson of Thompson Berrill Landscape</li> <li>Design</li> </ul>		
	<ul> <li>Town planning from David Barnes of Hansen Partnership</li> </ul>		
	<ul> <li>Architecture from Beaudene Fulwood of SJB Architecture</li> </ul>		
	<ul> <li>Economics from Dr Marcus Spiller of SGS</li> <li>Economics and Planning</li> </ul>		
	<ul> <li>Health from Dr Caryl Nowson of Deakin University</li> </ul>		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
12.30pm – 1.30pm	Lunch Break		1 hour
2.45pm – 3.00pm	Break		15 mins
4.00pm	Day close		



Day 2: Wednesda	ay 10 March 2021		
Via video conference	- Join the Melbourne C278 Hearing		
Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
	Council, continued		Day 2 of 7
11.15am – 11.30am			15 mins
	Lunch Break		1 hour
2.45pm – 3.00pm	Break		15 mins
4.00pm	Day close		

# Day 3: Thursday 11 March 2021

Via video conference – Join the Melbourne C278 Hearing					
Time	Party	Sub No	Allocated		
	Preliminary matters		15 mins		
10.15am – 4.00pm			Day 3 of 7		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins		
12.30pm – 1.30pm	Lunch Break		1 hour		
	Break		15 mins		
4.00pm	Day close				

# Day 4: Friday 12 March 2021

4.00pm	Day close		
2.45pm – 3.00pm	Break		15 mins
12.30pm – 1.30pm	Lunch Break		1 hour
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
10.15am – 4.00pm	Council, continued		Day 4 of 7
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
Time	Party	Sub No	Allocated
Via video conference	- Join the Melbourne C278 Hearing		

Page 2 of 7

Day 5: Monda	y 15 March 2021		
Via video conferen	ce – <u>Join the Melbourne C278 Hearing</u>		
Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15ar	n Preliminary matters		15 mins
·	Council, continued		Day 5 of 7
11.15am – 11.30ar			15 mins
12.30pm – 1.30pm	Lunch Break		1 hour
2.45pm – 3.00pm	Break		15 mins
4.00pm	Day close		

# Day 6: Tuesday 16 March 2021

Via video conference – Join the Melbourne C278 Hearing					
Time	Party	Sub No	Allocated		
	Preliminary matters		15 mins		
10.15am – 4.00pm			Day 6 of 7		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins		
12.30pm – 1.30pm			1 hour		
2.45pm – 3.00pm	Break		15 mins		
4.00pm	Day close				

# Day 7: Wednesday 17 March 2021

Via video conference – Join the Melbourne C278 Hearing					
Time	Party	Sub No	Allocated		
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins		
10.15am – 4.00pm	Council, continued		Day 7 of 7		
11.15am – 11.30am			15 mins		
12.30pm – 1.30pm			1 hour		
2.45pm – 3.00pm	Break		15 mins		
4.00pm	Day close				

Day 8: Thursday	18 March 2021		
Via video conference	- Join the Melbourne C278 Hearing		
Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 4.00pm	<b>The University of Melbourne,</b> represented by Paul Connor QC and Roshan Chaile of Counsel, instructed by Norton Rose Fulbright, calling the following expert evidence:	83	1 day, 1.5 hours
	<ul> <li>Town planning from Michael Barlow of Urbis</li> </ul>		
	<ul> <li>Town planning and urban design from Tim Biles of Ratio Consultants</li> </ul>		
	<ul> <li>Vitamin D from Peter Ebeling of Monash University</li> </ul>		
	Note: submissions will be presented on Friday 26 March		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
12.30pm – 1.30pm	Lunch Break		1 hour
2.45pm – 3.00pm	Break		15 mins
4.00pm	Day close		

Day 9:	Monday 22 March 2021

## Via video conference – Join the Melbourne C278 Hearing

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 10.45am	Victorian Planning Authority, represented by Steve Barclay	75	30 mins
10.45am – 11.00am	Vacated	<mark>91</mark>	<mark>15 mins</mark>
	Andavol Pty Ltd, represented by Emma Barnes of Planning Studio Pty Ltd		
	<del>Note: Submission may be in writing</del>		
11.00am – 11.15am	The Royal Park Protection Group, represented by Anne Phefley	53	15 mins
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.15pm	The Carlton Residents Association, represented by Peter Sanders	40	45 mins
12.15pm – 1.15pm	Lunch Break		1 hour

### Timetable Version 12: Melbourne Planning Scheme Amendment C278

1.15pm – 2.15pm	<b>Protect Park Street Precinct Pty Ltd,</b> represented by Christine Christian AO	125	1 hour
2.15pm – 2.30pm	Break		15 mins
2.30pm – 2.40pm	<b>Parkville Association Inc</b> , represented by Robert Moore	218	10 mins
2.40pm – 3.00pm	<b>Cricket Australia,</b> represented by Hugh Smyth of SJB Planning	119	20 mins
3.00pm	Day close		

Day 10: Wednesd	ay 24 March 2021		
Via video conference	- Join the Melbourne C278 Hearing		
Time	Party Su	ub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Club represented by Peter O'Farrell of Counsel 89	5, 77, 9, nd 97	1 hour
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 1.00pm	Vacated Vacated		1.5 hours
	The University of Melbourne (submissions)		
1.00pm – 2.00pm	Lunch Break		1 hour
2.00pm – 4.30pm	<ul> <li>Polis Pty Ltd, represented by John Cicero and Eliza</li> <li>Minney of Best Hooper, calling the following expert evidence:         <ul> <li>Open space from Kylie Jordan of Tract Consultants</li> </ul> </li> </ul>	4	1 day
	<ul> <li>Traffic/pedestrian activities from Charmaine Dunstan of Traffix Group</li> </ul>		
	<ul> <li>Acoustic from Darren Tardio of Enfield Acoustics</li> </ul>		
2.45pm – 3.00pm	Break		15 mins
4.30pm	Day close		

# Day 11: Thursday 25 March 2021

### Via video conference – Join the Melbourne C278 Hearing

Time	Party	Sub No	Allocated
	Preliminary matters		15 mins
10.15am –-3.45pm	Polis, continued	64	1 day

Page 5 of 7

### Timetable Version 12: Melbourne Planning Scheme Amendment C278

4.30pm	Day close		
4.15pm – 4.30pm	Showgrounds Nominees represented by Laura Thomas of Urbis	177	10 11110
3.45pm – 4.15pm	Victoria Racing Club represented by Laura Thomas of Urbis		30 mins
	Break		15 mins
12.30pm – 1.30pm	Lunch Break		1 hour
11.15am – 11.30am	Break		15 mins

Day 12: Friday 26	March 2021				
Via video conference – Join the Melbourne C278 Hearing					
Time	Party	Sub No	Allocated		
10.30am	Preliminary matters		15 mins		
10.45am – 3.00pm	The University of Melbourne (submissions)	83	3 hours		
11.30am – 11.45am	Break		15 mins		
12.30pm – 1.30pm	Lunch Break		1 hour		
3.00pm	Day close				

# Day 13: Monday 29 March 2021

Via video conference – Join the Melbourne C278 Hearing					
Time	Party	Sub No	Allocated		
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins		
10.15am – 10.30am	Mary Drost OAM	117	15 mins		
<del>10.30am – 11.30am</del>	<mark>MAB Corporation Pty Ltd,</mark> represented by Ian Pitt <mark>QC of Best Hooper</mark>	<mark>173</mark>	<mark>1 hour</mark>		
<del>11.45am – 12.15pm</del> 10.30am – 11.00am	<b>96 Wellington Parade Pty Ltd,</b> represented by Will Pearce and Joe Fisher of Human Habitats	175	30 mins		
<mark>1.15pm <del>–</del> 3.30pm</mark>	Melbourne City Council - Closing Submission		2 hours		
<mark>11.00am – 2.30pm</mark>					
11.30am – 11.45am	Break		15 mins		
12.15pm – 1.15pm	Lunch		1 hour		
<mark>3.30рт</mark> 2.30рт	Hearing close				

### Hearing Timetable Notes:

1. The Panel may amend the timetable without notice.

- 2. Please log on at least 15 minutes before your scheduled commencement time.
- 4. If you are unable to be present at your scheduled time, please contact Planning Panels Victoria as soon as possible.
- 5. If you have any questions about the timetable, please contact Mr Chris Brennan, Project Officer of Planning Panels Victoria on <u>planning.panels@delwp.vic.gov.au</u>.